2012. május 23.

Bodzavirág.........


                                                                                                                           "Bodzavirágból, bodzavirágból
 hullik a , hullik a sárga virágpor.

 Fönt meg a felhők szállnak az égen,
 bodzafehéren, bodzafehéren."

/ Nemes Nagy Ágnes/
..........májusban mindig eszembe jut ez a vers és gyerekkori emlékeket idéz fel.
Egyik kedvenc virágom, növényem a bodza, bárhol megél ,nem kér sokat,........... sorolhatnám , a sok jó tulajdonságát,......... de leginkább azt szeretem,hogy ilyenkor tavasszal ontja az illatos , óriási virágtányérokat. Már nézni is elég!

.........a színét,az illatát, az ízét ismertem már, de fotót még nem készítettem róla...
...........most látom az apró részleteket, a sok összekapaszkodó pici virágot!

/ ..titokban elárulom, hogy az egyik lányomat Franciska Bodzának hívják, ugye elhiszitek , hogy tényleg szeretem.../


5 megjegyzés:

 1. Egyetértek! A bodza remek növény! Csak azt nem értem, hogy meseszép virága még hogy nem került fel a menyasszonyok kedvencei közé??? A színe, az illata.... hmmm... És ahogy egymás mellé rakosgattam őket a raffiára, egy az egyben esküvői dekorációnak beillő szépséget mutatott. És megtaláltam Bodza tündér történetét is hozzá :) Nagyon szépek a fotóid! Kedvcsinálóak... mosolyt fakasztóak :)

  VálaszTörlés
 2. Az az egy virágocska!!:))))
  Nekem mindig az jut eszembe, amikor valamikor nagyon régen, az első osztályommal elmentünk bodzát szedni. Pont előtte tanultuk a verset, mivel meg kellett tanulni könyv nélkül is, egész nap együtt fújtuk. Azóta is mindig elmondom, vagy éneklem - nagyon szép kórusművet írtak rá-, ha szedem a bodzát!

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm Judit a kedves szavakat, igazad van, el tudnék képzelni egy bodzavirággal díszített esküvőt, asztalt, csokrot, fellógatott díszeket ....mennyivel olcsóbb és szebb lehetne!

  Éva!
  szép és milyen egyszerű, ez tetszik!

  Tipitá!
  Örülök, hogy vannak ilyen emberek, akik bodzaszedés közben ezt éneklik! Köszönöm!

  VálaszTörlés
 4. Elképesztően szép fotókat készítettél!!!! Lenyűgözőek! Nagyon szeretem a bodzát és teljesen megértem, hogy a kislány ezt kapta második névnek. Büszke lehet rá! :)
  A Jó Isten annyi, de annyi csodával áldott meg minket-csak ki kell(ene) nyitni a szemünket...az egyik a bodza sok-sok közül. Köszönöm a szépséges szép fotókat!!!

  VálaszTörlés